Shelter oplevelser i den danske natur

Danmark har rigtig mange muligheder for at overnatte i shelter.

Rundt omkring i hele landet findes der rigtig mange forskellige former for shelters, lavet til at du kan få en naturoplevelse i den danske natur. Fede naturoplevelse venter på dig ikke ret langt fra din hoved dør og endda til en mere end fornuftig pris. 

Interessen for overnatninger i naturen, hvor du kommer tæt på dyrelivet, skovens dufte og urmennesket inde i dig, er i voldsom vækst, måske er vi alle ved at være lidt trætte af luksus hotellerne og restauranternes veldækkede borde.

Cykelproducenterne har lanceret Gravel biken som hos mange producenter har man forberedt cykelstellet med montage steder så du kan have alt dit udstyr med dig. Udelivs leverandørerne har udviklet store sortimenter i alt hvad hjerterne måtte begære af telte, tasker, soveposer og ikke mindst outlive udstyr til bål mad og andre opgaver.

Den danske Naturstyrelse har bygget en masse shelters i naturskønne områder af de danske skove. Over 240.000 bookninger i Danmark alene i 2021 vidner om et voksende behov og corona pandenien har bestemt underbygget behovet for at nyde skovene sammen med de nærmeste.

Du kan finde de mange overnatningssteder på naturstyrelsens hjemmeside. Vær opmærksom på at nogle shelter steder kræver at du booker plads. Du kan finde enkelt shelter huse eller pladser hvor flere huse er placeret centralt rundt om et bålsted.

Planlæg din rute hjemmefra og hold dine ferie eller weekender i et med naturen. Danmark har så meget at byde på og har du den rigtige beklædning og ellers tænkt tingene lidt igennem så kan du få oplevelser for livet.

Det er rigtig vigtigt at du sætter dig ind i lokalreglerne for de områder du gerne vil opholde dig i, og om der evt. er anmeldt jagt eller om nogle områder du ønsker at krydse, kræver tilladelser.

Pas godt på skoven

Vi skal huske at vi er gæster når vi færdes i skoven. Vi skal passe godt på naturen og derfor skal du medbringe poser til affald og ellers tage hensyn til bevoksningen og dyrelivet. Det er klart at når et stigende antal mennesker ønsker at benytte naturen så stiger nedslidningen af skovens veje og stiger voldsomt. Benyt derfor de store afmærkede veje og stier, frem for at skyde genvej gennem uberørt skov.

Når man kender den udvikling som MTB sporten har været igennem med påbud og strammere regler for hvor du må cykle, så kunne det samme komme til at ske for udelivs folket, og det ville være ærgerligt for alle.

Bliv medlem og læs resten af artiklen

Læs vores udvalg af artikler, som kan indeholde alt fra nyheder fra cykelverdenen til tips til den daglige cykelrytter. Nogle artikler vil være begrænset til medlemmer, mens andre kan læse af gæster, som endnu ikke er medlemmer.

DEL PÅ
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email