Gravel- cyklen er for hele folket

Artikel om gravelcykler

Gravel cyklingen er på det nærmeste eksploderet i det meste af Europa, og det ser ikke ud at være gået ret meget ud over MTB folket. Det er landevejsrytterne som har valgt denne form for cykling i skovene, måske fordi det er mindre krævende og minder rigtig meget om landevejstræningen. Det er også en perfekt cykel at cykle til eller fra arbejde på.

Nu er Gravel cykling jo ikke kun for motionister i stram lycra, som okser afsted med tungen ud af halsen. Denne cykel henvender sig i høj grad også til den ganske almindelig dansker, som gerne vil ud i i den frie natur, og nyde den friske luft. Flere af de nye modeller giver dig også muligheden for at monterer tasker og andet på rammerne, hvilket åbner op for gode søndagsture med oppakning eller termokanden. Gravel cyklen, eller grus cyklen. Som ordet jo betyder giver dig frie rammer til at cykle præcis hvor du gerne vil. Dog er den mindre velegnet til de smalle og udfordrende single

tracks, hvor underlaget kræver en god MTB cykel med dæmpere og gerne både i for og i bag.

Ønsker du ”kun” at eje en cykel så kan du jo med Gravelcyklen og et ekstra hjulsæt munter dig både i skoven og på landevejen. Du kan også vælge en dæktype som giver dig mulighed for begge dele, dog hvor du går lidt på kompromis med grib og rullemodstand.

Skovene og de nedlagte banestier giver dig gode muligheder for at cykle og er du til overnatning i shelter, så finder du ikke et bedre transportmiddel, fordi du kan have det hele med.

Jeg har selv erfaret at jeg ser mere på mine ferier hvis jeg har cyklen med. Man er mere tilbøjelig til udforske byerne og landskabet nærmere, når man er på cykel end når man er i bil eller på gå ben. Samtidig kommer man tættere på naturen, og for lidt motion selv om man holder ferie. Man oplever bare omgivelserne på en helt anden måde og lokalbefolkningen er nemmere at komme i

kontakt med, for hvem kan blive sur på en glad cyklist (altså med undtagelse af en sur bilist)

Min opfordring til dig er at købe en gravecykel. Du kan bruge den alle steder og den er samtidig perfekt til at cykle på arbejde på. Du kan montere aftagelige skærme på den og tasker til din pc eller hvad du ellers skal have med. Husk dog at købe en god og sikker lås for cyklen er attraktiv så du skal passe ekstra godt på den.

Bliv medlem og læs resten af artiklen

Læs vores udvalg af artikler, som kan indeholde alt fra nyheder fra cykelverdenen til tips til den daglige cykelrytter. Nogle artikler vil være begrænset til medlemmer, mens andre kan læse af gæster, som endnu ikke er medlemmer.

DEL PÅ
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email