660 km fynsk eventyr på Herregårdsruten

Herregårdsruten snor sig ad cykelstier, mark- og skov- veje gennem Fyn og øernes smukke natur og forbi 123 slotte og herregårde. Turen kræver ingen særlige for- udsætninger, og du kan køre hele eller dele af ruten samt begynde og slutte, hvor det passer dig.

Fyn er blandt Danmarks mest naturskønne områder og samtidig som skabt til en cykelferie. Det kan man forvisse sig om på Herregårdsruten, som med sin lancering i sommeren 2022 er den nyeste i rækken af Fyns mange skiltede cykelruter. Og den længste. Herregårdsruten er nemlig cirka 660 km lang og snor sig ad mindre asfalt-, mark- og skovveje rundt på Fyn og øerne. Altid helt tæt på natur og attraktioner med sløjfer til Fyns 123 slotte og herregårde samt hyggelige købstæder.

Ruten er inddelt i 14 etaper, og du kan begynde og slutte, hvor det passer dig. Turen kan nydes, uanset hvilken cykel du kører på, og kræver ingen yderligere forudsætninger. Træd bare i pedalerne og følg ruten, så kommer du forbi det bedste, Fyn har at byde på. Helt automatisk. Men der er også rig mulighed for at dykke ned i den spændende historie, Fyn har at byde på – både på herregårdene og udenfor.

Natur og masser af indtryk

Omdrejningspunktet for turen er Fyns 123 slotte og herregårde, hvoraf nogle er åbne for besøg. Andre er private boliger, der må nydes i forbifarten. Men Herregårdsruten giver også mange andre indtryk. Fra naturen. Fra de seværdigheder, du passerer.

Hjælpende hænder på cykelferien

Det kan være en hovedpine at punktere eller løbe tør for vand i drikkedunken, når du står med en puls på 120 og en mund, der føles som Sahara på en sommerdag. På Fyn er det dog ikke et pro¬blem, du kommer til at døje med. Her har man etableret en ordning, der kommer cyklister til gode. Rundt omkring på Fyn finder du de såkaldte Bike Friends, der er klar til at udlåne cykelpumpe og lappegrej, ligesom de lader dig fylde vanddunkene op – og låner dig et toilet. Der er allerede over 200 Bike Friends på Fyn, og flere kommer til løbende.

Læs mere om Bike Friends her: www.visitfyn.dk/ fyn/outdoor-og-bike/bike-friend

Bliv medlem og læs resten af artiklen

Læs vores udvalg af artikler, som kan indeholde alt fra nyheder fra cykelverdenen til tips til den daglige cykelrytter. Nogle artikler vil være begrænset til medlemmer, mens andre kan læse af gæster, som endnu ikke er medlemmer.

DEL PÅ
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email