Mindre vægt, mere rækkevidde, mere performance

Canyon løfter sløret for den nye spectral: ON CF

KOBLENZ. Som følge af lanceringen af de helt nye Canyon Spectral:ON CFR modeller i april har Spectral:ON serien nu vokset sig større og inkluderer tre CF versioner. Med en komplet carbonramme til en aluminiumspris er Spectral:ON CF 9, CF 8 og CF 7 modeller nu tilgængelige med valget mellem to helt nye Canyon-udviklede 720 Wh og 900 Wh batterimuligheder for at øge rækkevidden med 15 % eller endda 42 %. Med en vægt på blot 22.84 kg (Spectral:ON CF 9, 720 Wh batteri, størrelse medium) er den helt nye Canyon Spectral:ON den ultimative E-MTB allrounder for alle, der bare ikke kan få nok sjov på sporet, takket være dens lave vægt, 150 mm vandring foran samt 155 mm bagtil, legesyge køreegenskaber samt holdbare komponenter. 

Lettere. Stivere. Stærkere. 

Med et helt nyt udgangspunkt redesignede Canyon fuldkommen Spectral:ON’s rammeplatform og opnåede en enorm vægtbesparelse på rammen. Helt ny carbon layup, endnu mere effektive rammearkitekturer med en ny, forstærket carbon bagtriangel samt kraftige kuglelejer med massive 15 mm thru-aksler sikrede Canyon mulighed for at skabe styrke og stivhed, mens vægten blev skåret ned. Ud over CF rammen, der nu kun vejer 3,180 g/7lb, fik Spectral:ON platformen også CFR behandlingen for første gang nogensinde, hvilket resulterede i en rammevægt på blot 2,880 g/6.3lb. Dog forbliver rammens kerneelementer, som stivhed og holdbarhed, de samme over både CFR og CF rammeplatformene. Vægtbesparelsen på CFR-rammen blev udelukkende opnået gennem nye materialer og layup. Yderligere møder både CF og CFR rammerne nu de endnu højere og hårdere “Kategori 4E” styrke- og belastningsteststandarder, hvilket komplimenterer modellen, der er designet til at blive presset til grænsen ude på sporene. 

Mere rækkevidde. Mindre vægt. Mere performance.

Ved at arrangere battericellerne horisontalt skabte Canyon en mere kompakt og effektiv batterisammensætning. Batteriplaceringen inde i selve rammen blev også optimeret ved at tilte Shimano EP8 motoren op ad til en 30 graders vinkel, hvilket gav Canyon mulighed for at placere batteriet lavere i rammen samt foran motoren i stedet for over det. Resultatet er et lavere tyngdepunkt samt en balanceret vægtfordeling, der sikrer Spectral:ON fantastisk greb både op og ned samt rundt i sving, så du opnår performance dagen lang. Takket være de massive 720 Wh eller 900 Wh batterier eliminerer Spectral:ON rækkeviddeangst med et 15 %/42 % boost i kapacitet over standard batterier. 

Stadig legesyg. Nu mere brugbar.

Lad os gøre det kort – ja, den nye Spectral:ON er længere, lavere samt mere slack. Men, nej, dette er ikke den slackeste, længste, mest progressive E-MTB på markedet. Og med god grund – Canyon sigtede ikke efter at skabe en E-gravity eller E-endurocykel. Spectral:ON skulle være den ultimative all-rounder – en cykel, der er lige så hjemme på stejle og tekniske spor, som den er på hurtige singletracks eller særlige ture i bikeparken. 

Den magiske ingrediens? Spectral:ON’s reach er vokset med 25 millimeter per rammestørrelse for at skabe en mere balanceret og centreret fornemmelse på stejle nedkørsler. Derudover er kronrørsvinklen blevet en grad mere slack, mens kædestagene blev forlænget med beskedne 5 millimeter for at øge stabiliteten samt den samlede balance. Til slut kortede Canyon omkring 20 millimeter af sadelrøret for at skabe mere bevægelsesfrihed, når det bliver vildt samt give ryttere mulighed for en længere dropperpost. Kombineret med den lettere og stivere ramme samt den blandede hjulstørrelse udgør disse beskedne (men vigtige) ændringer Spectral:ON’s legendariske livlige og legesyge køreegenskaber, mens ændringerne samtidig øger stabiliteten ved høj fart og kontrollen på stejle, tekniske spor. 

De siger, at en e-mountainbike med fremragende, legesyge køreegenskaber og enorm rækkevidde er en umulig kombination. Vi er ikke enige. Den helt nye Spectral:ON er bevis på, at du kan få det hele. FUN:ON.

Tilgængelighed 

De tre Canyon Spectral:ON CF modeller såvel som de to CFR modeller er tilgængelige på alle markeder uden for USA på nuværende tidspunkt. Ryttere har nu også mulighed for at vælge mellem det 720 Wh og 900 Wh batteri på alle CF og CFR modeller. Dog leveres alle Small Spectral:ON modeller på nuværende tidspunkt med 720 Wh batterier grundet størrelsen på skrårøret.

Canyon USA vil derimod have de første Spectral:ON CF 8 modeller tilgængelige for forbrugere den 24. maj. Med lanceringen af første batch vil Canyon USA fortsætte med CF 8 og senere hen CF 7 modeller gennem sommeren. I henhold til topmodellerne vil Canyon USA forvente at tilbyde Spectral:ON CFR modellerne i slutningen af efteråret 2022.

Detaljer: Canyon Spectral:ON CF 9, CF 8 og CF 7

Spectral:ON CF 9 (22.84 kg med 720 Wh batteri/23.75 kg med 900 Wh batteri) er udstyret med Fox Performance Elite affjedring bestående af en Fox 36 Performance Elite forgaffel med 150 mm vandring foran samt en Fox Float X Performance Evolution bagdæmper, der sikrer 155 mm vandring bagtil. DT Swiss H1900 hjulsættet på Spectral:ON CF 9 drives af SRAM’s GX Eagle gruppen og stoppes af SRAM Code RS bremser, mens en Iridium dropperpost sænker sadlen, så du frit kan bevæge dig. Opsætningen afrundes af et Canyon-udviklet cockpit med semi-integreret kabelføring for at skabe et strømlinet design.

Spectral:ON CF 8 (23.04 kg med 720 Wh batteri/23.95 kg med 900 Wh batteri) leveres med en Fox 36 Rhythm Grip forgaffel med 150 mm vandring foran samt en Fox DPS Performance Evolution dæmper, der sikrer 155 mm vandring bagtil. Sunringle Duroc hjulsættet på Spectral:ON CF 8 drives af Shimano’s XT gruppe og stoppes af Shimano MT7120 bremser, mens Iridium dropperposten dropper sadlen ned, så du frit kan bevæge dig. Opsætningen afrundes af et Canyon-udviklet cockpit med semi-integreret kabelføring for at skabe et strømlinet design.

Spectral:ON CF 7 (23.04 kg med 720 Wh batteri/23.95 kg med 900 Wh batteri) udstyres med en RockShox Lyric Select forgaffel med 150 mm vandring foran samt en RockShox Deluxe Select bagdæmper, der leverer 155 mm vandring bagtil. RaceFace AR30/AR35 hjulsættet på Spectral:ON CF 7 drives af Shimano’s XT gruppe og stoppes af Shimano Deore MT6100 bremser, mens Iridium dropperposten sænker sadlen, så du frit kan bevæge dig. Opsætningen afrundes af et Canyon-udviklet cockpit med semi-integreret kabelføring for at skabe et strømlinet design.

Hvad, der startede i grundlægger Roman Arnolds garage som Radsport Arnold, har udviklet sig til et af verdens førende brands, når det kommer til udvikling af landevejs-, mountainbike-, triatlon, fitness, urban og kids’ modeller såvel som moderne e-bikes. Canyon, der officielt skiftede navn i 2002, arbejder tæt sammen med de bedste atleter i verden for at skabe en serie af pris-vindende cykler, der udstråler en sand passion for cykling. Med et stærkt omdømme for sand innovation, udvikling af førende teknologier, rent og smukt design samt enormt høje standarder inden for kvalitet og service fortsætter Canyon sin udvikling verden over med at sælge flere cykler uden for sit oprindelsesland Tyskland siden 2008. Som et førende direkte-salgs brand er Canyon produkter kun tilgængelige online på www.canyon.com

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *