Din bremseteknik skal være en reflekshandling

Træn den rigtige måde at bremse på, så den kommer til at sidde på rygraden. Det mindsker risikoen for styrt.

 

Vaner og indbyggede reflekser styrer, hvordan vi reagerer, og følelserne i kroppen fortæller os, hvad der er mest behageligt.

De fleste ting, vi foretager os på cyklen, har baggrund i vaner og i gentagne øvelser. Når du skifter gear, tænker du ikke så meget over det længere, du skifter blot, når din indbyggede kadence ikke længere føles rigtig.

Når du læner dig ind i et sving, gør du det med udgangspunkt i det, du har lært dig selv, og ønsker du at ændre din svingteknik, spørger du andre til råds og træner dette.

Evnen til at kunne bremse hurtigt og sikkert har baggrund i det samme. Det er vigtigt, at du øver din bremseteknik, for der kan pludselig opstå en uventet situation, hvor en kort bremselængde kan være afgørende for, om du klarer frisag eller styrter

De fleste ved godt, hvad der sker, når man bremser. Bremser du hårdt på baghjulet, vil du kaste vægten fremover, og skride ud med baghjulet, fordi det blokerer. Et blokeret baghjul medfører, at du mister styringen og øger risikoen for et styrt.

Forbremsens effekt er væsentligt bedre, fordi du har vægten presset frem, men trykker du for hårdt, risikerer du at ryge hen over styret.

Bliv medlem og læs resten af artiklen

Læs vores udvalg af artikler, som kan indeholde alt fra nyheder fra cykelverdenen til tips til den daglige cykelrytter. Nogle artikler vil være begrænset til medlemmer, mens andre kan læse af gæster, som endnu ikke er medlemmer.

DEL PÅ
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email