GRASPOR dit nye træningsværktøj

Videnskabens udvikling tilbyder med jævne mellemrum nyskabelser som først bliver en del af elitesport udøvernes hverdag og siden en ny vigtig del af motionisternes træning. Sådan vardet med pulsmåleren og senere blev wattmåleren det mest udbredte redskab.

Nu tilbyder det nye testredsskab fra Graspor dig data direkte fradine muskler.

Lær mere om videnskaben bag GRASPOR. Hvad fortæller iltniveauet i dine muskler, og hvorfor er det vigtigt for din træning?

Videnskaben bag

GRASPOR er et træningsværktøj ligesom din watt- og pulsmåler. Alle tre værktøjer hjælper dig med at styre din intensitet på cyklen.

Når du træner med udgangspunkt i watt eller puls, er der ofte et misforhold mellem den intensitet, du tror, ​​du kører med og den faktiske intensitet. 

Pulsen er påvirkelig af bl.a. kaffe og søvn, og den er dermed en mindre præcis indikation for, hvor hårdt du egentlig træner. 

Wattmåleren måler, hvor hårdt du træder, men den viser ikke, hvor hårdt din krop arbejder for at opnå et bestemt output (fx. antal watt). 

Derfor har vi udviklet GRASPOR, der kan fortælle dig præcist, hvor hårdt din krop arbejder. På den måde fjerner vi alle gætterierne og lader dig træne med udgangspunkt i data fra dine muskler.

RUMTEKNIK – IKKE RAKETVIDENSKAB

Udviklet til rummet – optimeret til atleter.

Teknologien bag GRASPOR blev oprindeligt udviklet til astronauter. Men bare fordi det er rumteknologi, betyder det ikke, at det er raketvidenskab.

Kort sagt har vi taget en avanceret teknologi og optimeret den til dig, der vil have fuld kontrol over din træning.

Med GRASPOR handler det ikke om at træne så meget som muligt, men om at lytte til kroppens signaler og træne baseret på dem, så du hverken træner for hårdt eller for let. På den måde får du mest ud af din træning.

Teknologien

GRASPOR anvender nær-infrarød spektroskopi til at måle mængden af iltet og af-iltet hæmoglobin samt iltprocenten i dine muskler. Disse parametre følger samme udvikling ved fysisk udtrætning som laktatniveauet og iltoptagelsen, som du kender fra henholdsvis laktat- og VO2 Max-test.

GRASPORs beregning sker ved, at der bliver sendt infrarødt lys ind i dine muskler fra to sensorer, som beregner iltniveauet ved at analysere intensiteten af det tilbagevendende lys. Beregning sker 10 gange i sekundet, så du altid har troværdig og opdateret data under hele din træning.

Det betyder, at du med GRASPOR kan se, hvilke energisystemer, der er aktive for at levere kraft ned i pedalerne, uden at du behøver hverken blodprøver eller et testlaboratorium. 

Det betyder også, at vi får helt præcise værdier for, hvordan din krop leverer energi for at træde et bestemt antal watt i pedalerne. På den måde kan vi finde dine interne grænser for, hvornår kroppen skifter primær energikilde fra fedt til kulhydrat, så vi kan beregne dine personlige træningszoner samt din fedtforbrændings- og syregrænse.

Hvad måler vi? 

GRASPOR måler iltniveauet i dine muskler. Det giver dig et præcist indblik i, hvor hårdt dine muskler arbejder for at opnå en power. Med denne data kan du træne baseret på en intern indikator fra din egen krop.  

Med GRASPOR kan du se præcis, hvor meget du presser dig selv, når du cykler eller løber. Med andre ord: Du ved altid, hvornår du skal skrue op eller ned for intensiteten af din træning. Det giver mærkbare resultater.  Hvad er ilt i musklerne?

GRASPOR måler antallet af iltede hæmoglobinceller i dit blod sammenlignet med den totale mængde af hæmoglobinceller i din krop. 

Det lyder måske forvirrende, men det er faktisk meget simpelt: Er der eksempelvis ilt i 54 procent af dine celler, har du et iltniveau i dine muskler på 54 procent.

Iltniveauet er vigtigt, når du skal præstere, da ilt er med til at skabe den energi, dine muskler bruger som brændstof. Jo hårdere du træner, jo mindre bliver iltniveauet i dine muskler. 

Billede2

Bliv medlem og læs resten af artiklen

Læs vores udvalg af artikler, som kan indeholde alt fra nyheder fra cykelverdenen til tips til den daglige cykelrytter. Nogle artikler vil være begrænset til medlemmer, mens andre kan læse af gæster, som endnu ikke er medlemmer.

DEL PÅ
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email