En ultralydsrenser er ren magi

De færreste ved, hvad en ultralydsrenser er og bruges til. De, der kender apparatet, tror, at det kun kan bruges til at rengøre smykker og briller med.

 

En ultralydsrenser er et fantastisk effektivt redskab til at rense cyklens kæde, kassette, kranksæt og andre dele med.

Nu hører jeg måske til gruppen af personer, som altid ønsker sig strømper og T-shirts i julegave. Problemet er, at jeg, selvom jeg nok har en ganske normal indkomst, stort set altid får købt de ting, jeg mangler, når jeg mangler dem. Det gælder i hvert fald i den priskategori, som man kan tillade sig at ønske jule og fødselsdagsgaver inden for.

Gaven til ham, der har det meste
Fruen i huset kiggede også ret spørgende på mig, da jeg sagde, at jeg ønskede mig en ultralydsrenser til jul. ”Hvad skal du med den?” lød spørgsmålet, og da jeg havde argumenteret lidt for anskaffelsen af mit højeste ønske, lød svaret: ”Den må du vist hellere selv købe.”

Hun ved jo godt, at jeg på det område, der hedder cykler og vedligeholdelse af dem, er lidt af en nørd. Jeg cykler aldrig to gange på min cykel, uden at jeg har rengjort den, og jeg går ikke ned på udstyret, for ikke at sige slet ikke. Beklædningen skal passe sammen. Ikke noget med, at farverne i min trøje og mine bibs stikker af i forhold til hinanden, og så skal strømperne og hjelmen jo også passe til resten, og helst til cyklen.

Med det på plads er det klart, at jeg gik på jagt efter en ultralydsrenser efter at have hørt om hvad en sådan kan udrette. Men hvad er en ultralydsrenser egentlig for noget. Det er en maskine der via ultralydbølger kan rense forskellig metalog plastdele for selv det mest usynlige snavs. Den renser helt ind i de små ridser hvor en klud eller andet blot vil glide hen over. Det er vigtigt t du vælger den korrekte rensevæske, da ikke alle metaller kan tåle samme behandling. Spørg dig frem hos forhandleren af rensevæsken og oplys hvad du ønsker at ultralyd rense.

Mange modeller til salg på nettet
Jeg gik på nettet og kiggede på de forskellige modeller af ultralydsrensere, som fandtes, for ikke at nævne de mange størrelser. Mit behov voksede, da jeg opdagede, at de fandtes i mange forskellige størrelser og ikke mindst priser. Hvad var vigtigt for mig, at den skulle kunne indeholde?

Jeg endte med, at der skulle være plads til, at jeg kunne have et helt kranksæt med pedalarme og det hele i renseren. Valget faldt på en 15 l model, og efter nogen tids søgning blev den indkøbt.

Vær opmærksom på, at der er stor forskel på priserne. Det, du har brug for i cykelsammenhæng, er en renser, som kan rense ved minimum 50 grader med stopur.

Nu var det bare at vente, og et par dage efter jul ankom maskinen så. Jeg måtte i Biltema for at hente rensevæske, og så måtte jeg læse stolpe op og ned om, hvad jeg skulle og ikke skulle gøre. Det viste sig dog ret hurtigt, at det på ingen måde var svært, for maskinens grundindstilling var faktisk den, jeg skulle bruge.

Sådan kommer du i gang
1:20 er blandingsforholdet mellem vand og rensevæske. Kassetten blev afmonteret og lagt i den friturelignende kurv sammen med kæden. Væsken kan sagtens bruges flere gange, og der er monteret en taphane på siden, så man let kan tømme karrets indhold ned i en dunk. Den skal bortskaffes hos kommunens depot.

Jeg hældte koldt vand i karret sammen med en passende mængde rensevæske og startede forventningsfuld maskinen efter grundigt at havde læst alle advarslerne i manualen.

Bliv medlem og læs resten af artiklen

Læs vores udvalg af artikler, som kan indeholde alt fra nyheder fra cykelverdenen til tips til den daglige cykelrytter. Nogle artikler vil være begrænset til medlemmer, mens andre kan læse af gæster, som endnu ikke er medlemmer.

DEL PÅ
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email