Drømmetur til Alsace

Nu er jeg nok mere typen som planlægger mine ferier og ture tilmindste detalje. Derfor var det også en meget uvant situation at sidde bag rattet i bilen på vej ned gennem Tyskland og høre samtalen flyde på bagsædet.

Situationen var den at vores planlagte  herretur til Garda søen var svømmet væk i dårlige vejrudsigter, og beslutningen om at vælge noget helt andet var dukket op på et aftenmøde dagen forinden. Det havde smadret planerne totalt, men kufferterne var jo pakket og ingen af os havde lyst til 5 dage i regnvejr i Italien.

Turen blev ændret til at hedde Alsace fordi det var på den anden side af bjergkæden og det så ud til på vejrudsigten at det ville blive sol og minimum 20 grader.

Der blev kigget campinghytter og RBMB udlejning i byen Munster, og til sidst endte snakken med at der blev lejet en etage i et 4 etagers hus. Huset var helt perfekt og indeholdt to store soveværelser med baderum og vask, et toilet på gangen, et stort køkken og en dejlig stue. På begge sider af stuen var der en terrasse med udsigt til bjergene. 5 personer og 4 overnatninger inkl. slutrengøring 530 euro. Fundet til prisen.

Samtidig var der mulighed for at vi kunne få låst vores cykler forsvarligt inde.

Når man er 5 i en stor bil. Har 2 cykler på taget og 3 på et stativ på anhængertrækket, så er der læs på. Vi havde stort set ikke plads til så meget som en pizzabakke mere i bagagerummet, men humøret var højt.

Vi havde tæpper og puder med til turen og så roterede vi rundt så man kørte en time af gangen og så skiftede vi chauffør. Det betød 4 timers søvn pr. mand efter hver gang man havde kørt en time.

Jens havde vanen tro smurt sandwich til os alle, selv om jeg jo nok viste at det var Anette som havde assisteret ham i processen, så var det virkelig dejligt at kunne åbne køletasken og tage en frisk sandwich frem. Man må sige at Jens havde sørget for kolde drikkevare denne gang, men også på en vis vente tid med at kunne drikke dem, for det var næsten slus ise, men det var lækkert.

Vi ankom til huset kl. 9.00 men da vi først kunne overtage nøglerne til huset kl. 12  fandt vi en bageri cafe hvor vi kunne spise lidt morgen mad. Da den sidste kaffe og bolle var røget ned, besluttede vi os for at tjekke et af bjergene ud i bil.

Området er udover at være et af verdens mest kendte vindistrikter også kendt for sine bjerge. Disse har flere gange være en del af Tour de France ruten og den største af alle er Grand Ballon.  Bjerget som Michael Rasmussen nåede toppen først og vandt i fin stil.

Bliv medlem og læs resten af artiklen

Læs vores udvalg af artikler, som kan indeholde alt fra nyheder fra cykelverdenen til tips til den daglige cykelrytter. Nogle artikler vil være begrænset til medlemmer, mens andre kan læse af gæster, som endnu ikke er medlemmer.

DEL PÅ
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email